Functionaris Gegevensbescherming (FG)

Opleidingsniveau:
Arbeidsomvang:
Functiegroep:
Sluitingsdatum: 25 september 2017
Aantal uur per week: 16 uur
Solliciteer

Delen via...

Voor de stafdienst Kwaliteit en Veiligheid van Medisch Spectrum Twente zijn wij op zoek naar een 

Functionaris Gegevensbescherming (FG)

Ben jij op zoek naar de uitdaging om in ons ziekenhuis invulling te geven aan de functie van FG waarbij toezicht op de toepassing en naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens centraal staat? Lees dan snel verder!

Werkomgeving

Werken bij Medisch Spectrum Twente (MST) is werken in één van de grootste topklinische ziekenhuizen in Nederland. Samen met 3.800 collega’s werk je vóór en met patiënten in een gastvrije, hoogwaardige en veilige omgeving. Begin 2016 openden wij ons nieuwe ziekenhuis en onze volledig gemoderniseerde poliklinieken in Oldenzaal. MST is een van de grootste werkgevers in de regio. MST streeft er naar om medewerkers een prettige werkomgeving te bieden en hen te stimuleren zich verder te ontwikkelen.
 
De afdeling
De Functionaris Gegevensbescherming ontvangt hiërarchisch leiding van de stafmanager Kwaliteit en Veiligheid en werkt nauw samen met de jurist, de Technical Information Officer en de Information Security Officer. Je werkt onafhankelijk en rapporteert rechtstreeks aan de Raad van Bestuur. Je bent het aanspreekpunt op het gebied van het verzamelen, verwerken en opslaan van persoonsgegevens.

Functieomschrijving

Als functionaris gegevensbescherming houd je toezicht op de toepassing en naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Je stelt inventarisaties van gegevensverwerking op en houdt meldingen hiervan bij. Je handelt vragen en klachten af van mensen binnen en buiten de organisatie inzake de verwerking van persoonsgegevens. Je ontwikkelt interne regelingen inzake het verzamelen, verwerken en opslaan van persoonsgegevens in de organisatie conform wet- en regelgeving en levert input bij het opstellen of aanpassen van een gedragscode. Ook geef je presentaties op het gebied van privacy. 

Functie-eisen

  • Je beschikt over HBO/ WO werk- en denk niveau
  • Je hebt een juridische achtergrond en kennis van de Wet bescherming persoonsgegevens en WGBO

Daarnaast beschik je over de volgende competenties:

  • Zelfstandig
  • Integer
  • Pro actieve instelling
  • Nauwkeurig
  • Vasthoudend
  • Communicatief vaardig

Wij bieden

Arbeidsovereenkomst: een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, in eerste instantie voor de duur van een half jaar.
Ingangsdatum: Zo spoedig mogelijk
Arbeidstijd:16 uur per week
Salaris: FWG 65
CAO: Ziekenhuizen

Meer weten

Wil je meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Karin Mulder-Dollekamp, manager stafdienst Kwaliteit & Veiligheid, via telefoonnummer 053-4877168.
Je sollicitatie kan worden gericht aan mevrouw A. Reudink, HR-adviseur.
Deze vacature is voor zowel externe als interne kandidaten opgengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang in de selectieprocedure.

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Accepteer cookies | Weiger cookies